De nieuwe wet Vereenvoudiging beslagvrije voet is per 1 januari 2021 ingevoerd. Met deze wet kunnen deurwaarders en gemeenten de beslagvrije voet berekenen door de noodzakelijke informatie uit gekoppelde systemen zoals de basisregistratie personen en de polisadministratie op te halen; schuldenaren hoeven dan dus weinig of geen informatie meer aan te leveren.
De vtlb-calculator, die gebaseerd is op de beslagvrije voet, moet aangepast worden op deze nieuwe wet, waarbij geborgd moet zijn dat de nieuwe beslagvrije voet correct berekend is.


Toeslag voor wonen en zorg

Om te voorkomen dat u de kosten voor wonen en zorg niet kan betalen, wordt gerekend met een toeslag bovenop de beslagvrije voet. Deze toeslag komt bovenop de beslagvrije voet.

Aanvullende correcties

In sommige gevallen is ook sprake van aanvullende correcties. Voorbeelden hiervan zijn een arbeidstoeslag, kosten voor school en kinderopvang en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

Waarom is het vrij te laten bedrag zo belangrijk?

Op basis van het vrij te laten bedrag wordt bepaald welk bedrag u beschikbaar moet hebben ter aflossing van schulden, ofwel de afloscapaciteit.

Een foute berekening van het vrij te laten bedrag kan enorme gevolgen hebben. Is het vrij te laten bedrag te laag, dan ontstaan er al gauw nieuwe schulden omdat uw cliënt de vaste lasten niet kan betalen. Is het bedrag echter te hoog, dan loopt u het risico dat schuldeisers niet mee willen werken of zelfs wantrouwend kunnen worden.

 
 

Wat zeggen onze klanten

u belt liever!

Geen probleem, spreek wel altijd uw naam en telefoonnummer in als u niet direct gehoor krijgt. Doet u dit niet...............dan bellen wij niet terug. Vergeet vooral uw telefoonnummer niet zeker als u anoniem belt!

 

 

Nieuws

Contactgegevens

Nassaulaan 271
4332 XS  Middelburg

Telefoon: 0118-65 12 73
Mobiel: 06-487 68 812

Email: info@budgethulpverlening.nl
Website: www.budgethulpverlening.nl

login

 

Bel mij terug!